Psychotherapie

Individuele therapie voor volwassenen

Als integratief experiëntieel psychotherapeut maak ik gebruik van behandelwijzen uit verschillende hoofdstromingen van de psychotherapie. Er ligt daarbij een accent op de experiëntiële benadering: jouw beleving en innerlijk ervaren staan centraal. 

In de therapie creëren we een ruimte waar we op een veilige manier aandacht kunnen besteden aan beleving en emoties. Via het gevoel onderzoeken we de samenhang tussen de klachten die je ervaart en de problemen die eraan ten grondslag liggen. Door dit bewustwordingsproces komen jouw problemen, gevoelens en gedachten in een ander licht te staan. Dit nieuwe perspectief biedt kansen om te veranderen en er op een andere manier mee om te gaan. 

Ook lichaamsbeleving kan een belangrijke bijdrage leveren aan het psychotherapeutisch proces. Ik werk daarom niet alleen verbaal, maar pas ook lichaamsgerichte methodes toe, zoals relaxatie, ademhalingsoefeningen, mindfulness en oefeningen die je helpen jezelf te reguleren. 

Kennismakingsgesprek

In een eerste gesprek kun je mij als therapeut leren kennen. Het is van belang dat je je comfortabel voelt. We brengen jouw hulpvraag in kaart en bepalen of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. 

Samen stellen we een plan op met de doelstellingen die jij wilt bereiken in therapie. Een behandeltraject is altijd een traject ‘op maat’: het wordt zo optimaal mogelijk afgestemd op jouw vraag.

Thema’s waarmee je bij mij terecht kunt zijn:

  • Angsten
  • Omgaan met stress
  • Emotionele moeilijkheden
  • Zelfvertrouwen
  • Zingeving en levensvragen
  • Verlies- en rouwverwerking

Kennismaken?

Afspraak maken